Alla dagar är inte sig lika, men ibland sammanfaller liksom ett antal aktiviteter av lika karaktär. Dagen började med en intervju i Göteborgs-Posten av journalisten Marie Kennedy som till vardags jobbar på ekonomisidorna. Vi hade ett riktigt bra samtal och Marie som känner filmbranschen väl ställer bra frågor är påläst och kunnig. Film i Väst har alltid jobbat för svensk film, dess närvaro i Västsverige och att vi fortsatt ska behålla positionen som en av Europas mest framgångsrika filmfonder. Film i Väst är ett litet team som jobbar målmedvetet med vårt uppdrag. Alla i organisationen känner stort ansvar och bidrar till att förverkliga våra strategier. Vad betyder detta då? Jo, dagligdags jobbar vår produktionsgrupp med läsning och utvärdering av manus och idéer som vi får skickade till oss. Arbetsmängden är stor och vi arbetar hårt för att vara snabba och effektiva i våra beslut. Allt för att göra Västsverige till den ledande regionen i filmsverige och nå framgång hos såväl publiken som konstnärligt.  Om detta har vi talat med Göteborgs-Posten idag.

Idag publicerades även ett uppslag i Dagens Industri om Film i Väst och vår roll i filmvärlden. Personligen tycker jag att det känns riktigt bra att Sveriges största affärstidning riktar blicken mot Västsverige där filmfrågan ligger högt på agendan hos vår ägare Västra Götalandsregionen. Att får arbeta i en region med drygt 1 miljard i budget för kulturområdet  där filmen har en mycket framskjuten plats känns bra. Vår uppmärksamhet i mediala sammanhang säger också något om vår betydelse. En finansiär är inte alla gånger den mest ”sexiga” aktören att skriva om, men utan Film i Väst så hade vi inte haft någon filmproduktion i Västsverige och inte heller lika mycket i Sverige som helhet. Vi har alltid och kommer alltid arbeta för en framgångsrik filmproduktion i Västsverige.

Ikväll är det Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm och jag är på väg upp till Stockholm. Vi har 32 nomineringar inför kväll och redan fyra säkrade. Prognosen är väl att vi inte når upp till förra årets ”all time high” med 14 baggar, men en bit på vägen ska vi nå. Jo, detta är också viktigt! En Guldbagge tillfaller inte Film i Väst direkt, men indirekt gör den det genom att vi som samproducent och finansiär varit med och förverkligat filmen. På så sätt kan vi också mäta framgång. Får vi en lite släng av vår delaktighet i medias bevakning av Guldbaggen så har vi en riktigt trippelframgång i ett PR-perspektiv.